Bestuursrecht

Binnen het bestuursrecht is de Wet Bibob ingevoerd op 1 juni 2003. Wet Bibob staat voor Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur. Met de wet Bibob toetsenbestuursorganen zoals gemeenten, provincies en ministeries, de integriteit van houders en/of aanvragers van vergunningen en subsidies. Als een bestuursorgaan vermoedt dat een vergunning voor verkeerde doeleinden gebruikt zal worden of als het bestuursorgaan twijfelt aan de integriteit van een aanvrager, dan kan het bestuursorgaan bij Bureau Bibob een adviesaanvraag indienen. Het Bureau Bibob onderzoekt de aanvraag. Bij een negatief advies kan een bestuursorgaan de aanvraag afwijzen. Vergunningen kunnen ook achteraf worden ingetrokken als ze gebruikt worden voor malafide praktijken.

Mocht u getroffen worden door een oordeel van een bestuursorgaan op grond van de wet Bibob en dreigt uw vergunning ingetrokken te worden, dan helpen wij u graag met het opstellen van een zienswijze en om daarna eventueel in bezwaar en beroep te gaan tegen het bestuursorgaan dat dreigt uw vergunning in te trekken, of niet te verlenen.

Bespreek uw vragen op dit gebied vrijblijvend met mr E.J.A. Bosma. Bel ons kantoor op 020-4261155 of stuur ons een e-mail via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.